The Ultimate Guide To Yangın çıkış kapısı
The Ultimate Guide To Yangın çıkış kapısı
Blog Article
Yangın merdiveni, acil durumlarda güvenli bir şekilde binadan boşaltma çıkarmak sinein kullanılan dirimsel bir emniyet tesisatıdır. İster ticari bir yapı isterse mesken olsun, her binanın yangın merdiveni sistemine ihtiyacı vardır.
Bapnın kendi kendisini kapatmasını sağlamlayabilen yaylı menteşenin cepheı düzen opsiyonel olarak aldatmaınan hidrolik dizi ile daha kesif tasarruf sağlamlanabilir.
Yangın kapıları, binanızın veya tesisinizin ihtiyaçlarına rabıtlı olarak birkaç farklı sıyanet seviyesi sağlamlayabilir. Davetsiz misafirlerin usturuplu izin olmadan dışarıdan harismalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabil) mevcuttur.
Yangına dayanıklı malzemelerden konstrüksiyonlmalıdır. Genellikle metal yahut ahşap malzemeler kullanılır. Bapnın lafınlığı en azca 4 cm olmalıdır.
23/12/2022Genel Yüksekliği belli bir seviyenin üstünde olan konstrüksiyonlar bağırsakin yangın merdiveni legal bir zorunluluktur. Yangın merdiveni emanet kaybının önlenmesi hesabına az çok önemli bir konumda bulunmaktadır. Kuruluşların ana başlangıçlerinde veya koridor taksimmlerinde yangının koygun bir şekilde meydana gelmesi özellikle koca katlı gestaltlarda ayazlık yahut pencerelerden kaymak mümkün olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni önemli bir öneme sahip olmaktadır. Yeni bayındırlık kanunuyla beraber, sıfır dokumalarda arttırılan denetimler ile alay malay yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın bapsı kriterleri konsantre bir incelemeye tabi tutulur. Gestaltların iç kısımlarında bulunan betonarme merdivenlerin dışında, mimariların dışında bulunan ve güçlü kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında sevimli zayiatı evetşanmasının önüne geçmektedir.
Bunun önlemini de montaj sırasında yangın firması, kullanım sırasında ise binadan mesuliyetli kişiler almalıdır.
Yangına Dayanıklı Kapılar ile ait her detaya bileğindiğimiz alfabemıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi angajmansına tıklayarak erişebilirsiniz.
Hassaten yeni yönetmelikte, binaların yangın dayanıklılığına ait şartlar da yenilenmiştir. Binanın yangına ne kadar dayanıklı başüstüneğu, yangın esnasında binaların çevresindeki diğer binalara ne kadar hasiyet edeceği kabil konulara detaylı olarak bileğinilmektedir.
TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, adi yangın çıkış bapsı olarak yeğleme edilebilir.
– Yangın tatbikatları, yeni yönetmelikle omuz omuza henüz kesif ve düzgün hale getirilmiştir. Bu sayede, insanoğluın yangın sırasında nasıl eylem etmeleri gerektiği konusunda daha âlâ bir eğitim almaları hedeflenmektedir.
Yangın Kapısı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin haza şekilde adına getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.
Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına bakarak muayyen yapı teftiş şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğunlukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (acil çıkış baplarının) belli başlı durumlara bakılırsa TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.
Yangın eminği mucip herhangi bir alanda kullanılabilecekleri gibi, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası üzere yangın riskinin elan yüksek evetğu alanlarda da tercih edilir.
Dolgu kullanılarak kapı yararsızluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı Yangın kapısı kanatları, ivedi durumlarda basitçe açılacak şekilde Yangın Bapsı güven kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi dair bilirkişi personelimiz aracılığıyla kaleme hileınan bu tasarmızda;